Autoklinikka toimipiste

Autoklinikkas bilmålerier i Åbo, Träskända, Ideapark i Lembois, Björneborg och i Lielax i Tammerfors får nya billackeringsanläggningar. IV Spesialistit från Borgå valdes till entreprenör och gör alla ventilationsinstallationerna inklusive ventilationskanaler.

Väldigt effektiv ventilation i bilmålerier

Suomen Automaalikeskus d.v.s. Cora Refinish Oy levererar lackeringsanläggningar och lackboxar planerade och tillverkade av USI Italia till Autoklinikka. Anläggningarnas ventilation och luftmängder har planerats både med tanke på säkerhet och kvalitet. Den effektiva 35 000 m³/h ventilationen garanterar att inte ett endaste dammkorn landar på den nylackerade ytan och att den jämna temperaturen påskyndar torkningen av lacken. Lackeringsanläggningarnas effektiva ventilation är förstås också väldigt viktig för arbetshälsan.
Installationsarbetet följer både i Finland gällande standarder och internationella standarder, vilka förutsätter bland annat att luftflödet kan övervakas via en kontrollpanel. Dessutom sparar man energi genom att återvinna uppvärmd luft från torkningsfasen och återanvända den både i förbehandlingsutrymmet och i torkningskammaren.

Ett gott samarbete och ett intressant projekt

För IV Spesialistit är entreprenaden en intressant utmaning och som gjord för företagets yrkeskompetens. Först ute är Autoklinikkas nyaste bilmåleri i Åbo och till exempel Ideapark i Lembois öppnades i maj 2020. Entreprenaden beräknas ta cirka 3 månader.