Autoklinikka toimipiste

Autoklinikka-yhtiön toimipisteisiin Turussa, Järvenpäässä, Lempäälän Ideaparkissa, Porissa ja Tampereen Lielahdessa rakennetaan uudet automaalaamot. Porvoolainen IV Spesialistit valittiin urakoitsijaksi niihin kaikkiin, tekemään ilmanvaihtokanavien IV-asennukset.

Automaalaamoiden tehokas ilmanvaihto

Suomen Automaalikeskus, eli Cora Refinish Oy toimittaa Autoklinikan pisteisiin USI Italian suunnittelemat ja valmistamat maalaamolaitteet ja maalauskammiot, joiden ilmanvaihto on suunniteltu sekä turvallisuus- että laatunäkökulmasta. Tehokas 35 000 m³/h ilmanvaihto takaa, etteivät minkäänlaiset hiukkaset laskeudu vastamaalatulle pinnalle ja tasainen lämpötila edesauttaa maalin kuivumista. Maalaamoiden tehokas ilmanvaihto on tietenkin myös tärkeä osatekijä työterveyden kannalta.

Asennustöissä noudatetaan sekä Suomessa voimassa olevia että kansainvälisiä standardeja, joka edellyttävät monen muun lisäksi ilmavirtauksen valvontalaitteistoja. Lisäksi saadaan energiansäästöä kierrättämällä kuivausvaiheessa jo kuumennettua ilmaa maalaamon esikäsittelytilassa ja kuivauskammiossa.

Hyvä yhteistyö ja mielenkiintoinen urakka

IV Spesialisteille urakka on mielenkiintoinen haaste, johon heidän ammattiosaamisensa sopii täydellisesti. Ensimmäisenä kohteena oli Autoklinikan uusin toimipiste Turussa, ja esimerkiksi Lempäälän Ideaparkin Autoklinikka avattiin toukokuussa 2020. Urakan kokonaiskesto: noin 3 kuukautta.