Forsbyn legot - lego

Muutokset muun muassa kokoontumistilan käytössä sekä keittiössä vaativat ilmastointijärjestelmän uudelleenarvioimista sekä päivittämistä tämän päivän tarpeisiin.

Kesän 2019 aikana ilmastointi uusitaan Koskenkylän päiväkodissa. Kokoontumistilassa tulee olemaan useampia lapsia samanaikaisesti ja keittiön käyttö tulee muuttumaan, joten ilmastointia on parannettava. Loviisan kaupungin kaavoitus- ja arkkitehtitoimisto on tehnyt suunnitelmat ja vanhat ilmastointilaitteet korvataan uusilla, yhdellä isommalla ja kahdella hiukan pienemmällä. Samalla ilmastointikanavat muutetaan niin että keittiökin päsee osalliseksi uusista laitteista.

Kuten aina kun kyseessä on tiloja joissa ollaan iso osa päivästä, on ilmastoinnin tuotavat tarpeeksi raikasta ilmaa mutta aiheuttamatta vetoa. Tulovirtauksen tulee tapahtua hitaasti, ilman painetta ja ilman tulee jakaantua tehokkaasti ympäri tilaa. Poistovirtauksen tulee poistaa käytetty ilma sekä epäpuhtaukset, jotka syntyvät tilassa oleskelusta. Työt alkavat vanhojen ilmastointihormien kunnollisella puhdistuksella ja ennen käyttöönluovutusta tehdään vielä jälkiputsaus jolla varmistetaan että kaikki on puhdasta.