Ilmakanavien puhdistus parantaa sisäilman.

Miksi ilmanvaihtokanavien puhdistus?

Ilmanvaihtokanavien säännöllinen puhdistaminen on tärkeää sisäilman hyvän laadun varmistamiseksi, ja samalla tarkistetaan että ilmanvaihtojärjestelmä toimii suunnitellusti. IV Spesialistit ovat nimensä mukaisesti ilmanvaihdon erikoisasiantuntijoita. Omakotitalojen ja suurempien kiinteistöjen uusien asennusten lisäksi, ydintoimintaan kuuluu myös jo asennettujen ilmanvaihtojärjestelmien huolto. IV Spesialisteille on kunnia-asia että sisäilma on terveellistä ja että ilma kiertää niin kuin sen pitää rakennuksen koosta riippumatta, eli ilmanvaihto on oikein mitoitettu ja sisällä on hyvä olla ja elää.

 

Näin IV Spesialistit puhdistavat ilmanvaihtokanavat:

  1. Ilmanvaihtojärjestelmän tarkastetaan likaisuusasteen ja mahdollisten vaurioiden arvioimiseksi.
  2. Kanavat puhdistetaan erilaisilla harjoilla ja muilla työkaluilla sekä paineilmalla ja pölynimurilla. Jos ilmanvaihtolaitteessa on vaurioita tai huolto on tarpeen, se hoidetaan tietysti samalla. IV Spesialisteilla on hyvät yhteydet useimpiin alan valmistajiin ja varaosien saatavuus on hyvä. Tarvittaessa kanavat voidaan myös desinfioida bakteerien ja homeen poistamiseksi.
  3. Tulo- ja poistoilmaventtiilit puhdistetaan sekä säädetään.
  4. Kaikki suodattimet vaihdetaan. IV Spesialistit käyttävät vain valmistajien alkuperäisiä suodattimia varmistaakseen ilmanvaihtojärjestelmän moitteettoman toiminnan.
  5. Lopuksi suoritetaan ilmanvaihdon lopputarkastus, jossa mitataan ilmamäärät kaikista tulo- ja poistoilmaventtiileistä. Tulosten perusteella tehdään tarvittaessa lisäsäätöjä. Asiakas saa aina IV Spesialisteiltä todistuksen huoltotyön suorittamisesta sekä kopion mittaustuloksista.

IV Spesialistit saavat usein kysymyksiä siitä, kuinka usein ilmanvaihtokanavia tulisi putsata, kuinka usein ilmanvaihtokonetta tulee huoltaa ja mihin aikaan vuodesta on paras vaihtaa ilmansuodatin?

 

Ilmanvaihtokanavien puhdistusvälit ja ilmanvaihtolaitteiden huolto riippuvat asennustyypistä ja tietysti siitä, onko kyseessä erillinen pientalo vai suurempi rakennus. Yleisesti ottaen huolto on hyvä tehdä 3–5 vuoden välein. Ilmansuodattimet sen sijaan on maaseudulla vaihdettava vähintään kaksi kertaa vuodessa ja kaupungeissa useammin. Hengitysliitto suosittelee suodattimien vaihtoa keväällä ennen katu- ja siitepölykautta sekä syksyllä. Tilaa suodattimet IV Spesialistitilta ja varmistat, että saat oikeat suodattimet juuri sinun ilmanvaihtokoneeseesi.

 

Ilmakanavan puhdistus - ennen ja jälkeen.
Ilmakanava ennen puhdistusta ja puhdistuksen jälkeen.

Saako tehdystä huoltotyöstä kotitalousvähennystä?
Kun teetät kunnostus- ja perusparannustöitä, voit työn osuudesta hakea huojennusta veroihisi, eli kotitalousvähennystä. Lue lisää vero.fi.

Tilaa huolto tai pyydä tarjous!
IV Spesialistit Oy on vankan kokemuksen omaava ilmanvaihtoon erikoistunut palveluyritys. Me tarjoamme ilmastointialan kaikki ilmanvaihtopalvelut, kuten esimerkiksi IV-asennukset ja huolto. Toimme pääasiassa Uudellamaalla, lähinnä näillä alueilla: Porvoo, Loviisa, Sipoo, Vantaa, Helsinki ja Espoo.

Yhteystietoihin Tilaa huolto